Teiden kunto ja saavutettavuus. Kaivon tilauksen muistilista

Teiden kunnossa on välillä paljon ongelmia. Kuorma auto on iso ja vaatii tilaa niin käännöksissä kuin teiden kantavuudeltakin.  Tällä listalla/ohjeella pyrimme välttämään ylimääräisiä kustannuksia ja laite rikkoja. Tehokkaasti toimivat tyhjennykset pitävät kustannukset alempana..

Valitettavasti mikäli tie ei ole kunnossa, veloitetaan tyhjennys käynti vaikka kohteeseen ei pääsikään.  Lisäksi normaalista kesä tyhjennyksestä poikkeavat työt veloitetaan lisäveloituksina.  Muistathan että vastaat teiden kunnosta ja jos automme jää kiinni tai uppoaa näistä syistä (tilaaja vastaa teiden kunnosta) niin tilaamme hinaus auton yms. asiakkaan kustannuksella. 

Alla huomioita mitä tulee katsoa ennen tilausta (yleensä muistutamme tutuissa paikoissa):

  1. Auton korkeus on noin 4m. Varsinkin mökki paikat ja talvella kun puissa on lunta aiheuttavat helposti ongelmia. 
  2. Tie aurattu liian kapeaksi. Kuorma-auto tarvitsee henkilö autoa leveämmän uran ja penkat kurvien kohdalla ei saa olla liian korkeita jos tie ei ole leveä auton keulan ylitykselle kuriven ja kääntöpaikkojen kohdalta.
  3. Rinteiden hiekoitus.
  4. kääntöpaikat unohdettu aurata tai tehty liian kapeiksi
  5. Auton pituus ja leveys: Kuorma-auto on pitempi ja leveämpi kuin henkilö auto. Se vaatii siis kurvien kohdalta lisä tilaa kun perä ja keula menee akselin yli..

Usein olleet ongelmat:
1.  Tiellä oksia ja puita
2. Tie ei aurattu tarpeeksi leveästi
3. Mäki tai muu paikka: ei ole asiaa ennen hiekoitusta isolla autolla
4. Kaivon kannet jäässä tai lumityöt tekemättä paikalle. Emme vastaa hajonneista kansista. Muovi kannet hajoaa helposti pakkasella, joten pyydämme avaamaan ne löysälle ennen tuloa. Löydetäänkö kaikki kaivot? Merkitse siis esim. aurauskepeilla kaivon paikka.
5. Pehmyt tie tai piha
6. Kääntöpaikka aurattu liian kapeaksi

Alla on esimerkki kun asiakas sanoi että tie on hyvi aurattu ja ei puita tiella:

Esimerkki 1: huono tie: lumi ja auraus

Ongelmat kuvassa: tie kapea (renkaiden leveys). Puut kaatuvat tielle.